Spil dig til en god balance

I samarbejde mellem ReloadMe og NEXT Københavns Mediegymnasium, har eleverne i 1.g udviklet en række kreative brætspil om balancen mellem søvn og det digitale liv.

I aktiviteten her kan I spille årets vinderspil: Zendera

Forslag til aktiviteter

Med det hyggelige og underholdende brætspil Zendera, kan eleverne spille sig til en forståelse for den svære balance mellem søvnen og det digitale og sociale liv.

Det gælder om at bevæge sig gennem dag og nat. Undervejs skal spillerne indsamle sociale point. Men man skal tænke taktisk, for uden energi point kommer man ingen vegne. Det er derfor alfa og omega at der er en form for balance, for at komme igennem spillet.

Forbered: Forud for undervisningen skal spillet udskrives i en passende antal, der passer til klassens elevantal. Der kan være 4 spillere om hvert spil.
I klassen: Spillets kort skal klippes ud og limes sammen, da hvert kort har en for- og en bagside. De elever der ikke klipper og limer kort, kan klippe spillebrikker af papir. Der er brug for to typer brikker der symboliserer hhv. energi point og sociale point. Brug f.eks. to forskellige farver papir, eller tegn et lyn på energi point og et hjerte på de sociale point.

Varighed: Spillet tilpasses den tid I har til rådighed, da I til enhver tid kan stoppe spillet. Spilleren med flest socialpoint, vinder spillet. Det anbefales at bruge ca. 25-40 minutter.

Om modulet

Type:
Valgfrit

Målgruppe:
Grundskole

Fag: Fx Dansk

Varighed:
1 lektion

Materialeliste

Regler

Spilleplade

Spillekort

Derudover får I brug for lim og sakse til at færdiggøre kort og brikker.