Tankedagbog

Vi har alle vaner og rutiner, der hjælper os i seng. En del har vi med fra barnsben, andre har vi opfundet eller fået fra andre inspirationskilder. For at hjælpe hjernen med at finde ro og tryghed inden sovetid, er det anbefalet at arbejde med en tankedagbog. Den baserer sig på ideen om, at det er muligt at flytte tankemylder fra hovedet til papiret.

Ekstra øvelse

Øvelse: Tankedagbogen
Det mest optimale er at printe ‘Tankedagbogen‘ ud. Hvis man bruger den på computeren eller mobiltelefonen, står notifikationerne og fristelserne i kø for at fylde nye informationer på hjernen.

Gennemgå opgaven “Tankedagbog” med eleverne, så alle er med på hvordan den skal anvendes. Aftal med klassen, i hvilket omfang I vil skrive tankedagbog.

Selvom eleverne bruger tankedagbog-modellen, er det en god idé at kombinere med andre teknikker til rent faktisk at falde i søvn, selvom krop og sind måske ikke er helt indstillet eller klar til det endnu. Eksperter anbefaler, at man hverken bruger tv, mobil, tablet eller computer i minimum 30 minutter inden man skal sove.

Tag en drøftelse i klassen om, hvad man kan lave af søvnfremmende aktiviteter i den sidste halve/hele time inden sengetid, som alternativ til at bruge skærmen. Lad eleverne dele erfaringer og inspirere hinanden.

Om modulet

Type:
Valgfrit

Målgruppe:
Ungdomsuddannelse

Varighed:
15-30 min.

Fag:
I det fag I arbejder med ReloadMe (Fx Dansk)

Materialeliste

Tankedagbogen