Du kan skabe rammerne for større trivsel, skoleengagement og bedre indlæring!

De unge sover for lidt
Børn og unge sover stadig mindre og mindre og vi ved, at det er skærmen der er den primære årsag til dette.   

Blandt elever på gymnasiale uddannelser oplever hele 90% af pigerne i større eller mindre grad at være generet af træthed mens det samme gælder for 80% af drengene. På erhvervsuddannelserne oplever 77% af eleverne i større eller mindre grad at være generet af træthed. Utilstrækkelig søvn har en lang række konsekvenser på både kort og lang sigt, som du kan læse mere om her.

Sæt søvn og digitale vaner på skemaet!
Brug undervisningsmaterialet her på siden til at starte en dialog om balancen mellem søvn og digitale vaner. Materialet er designet til at kunne bruges af så mange som muligt, så fleksibelt som muligt. Det kan derfor både bruges til længerevarende temauger, i en projektopgave, som et forløb i dansk, som perspektiv i en biologitime, som aktivitet i én enkelt vikartime eller noget helt sjette.

Gennem undervisningen kan I hjælpe jeres unge til at tage aktivt stilling til deres egne vaner og reflektere over balancen mellem søvn og det digitale liv. Med en bedre balance får eleverne en langt bedre forudsætning for at trives mentalt, socialt og for at være mere motiverede og læringsparate i skolen.

ReloadMe er digital dannelse
Undervisningsmaterialet øger elevernes kritiske sans for de digitale medier, der omgiver dem dagligt og lærer dem, at god søvn er en altafgørende menneskelig proces for mental såvel som fysisk og social trivsel.

Eleverne vil måske opleve, at de får mere lyst til at prioritere søvn og bedre digitale vaner, selvom det kan være svært med en skoledag, der begynder kl. 08:00. Men det er der faktisk skoler, som er begyndt at udfordre. At børn og unge har svært ved at få den nødvendige mængde søvn er ikke en nyhed. Ej heller, at det påvirker deres indlæring ret så signifikant. Læs mere om videnskaben og forsøg med senere mødetider her!

Inddrag forældrene

Vil du modtage vores eksklusive ekstramateriale til forældreinddragelse?

Ja tak, send mig ekstramaterialerne!

Det er naturligvis helt uforpligtende.